[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon

 

Elektronische veilingklok

Omdat de klok wat minder bereikbaar is bij een spel met 4 of 5 personen, en omdat de dunne plastic wijzer waarmee je de klok moet opwinden ons nogal breekbaar leek, boodt een vriend van ons aan om een nieuwe klok voor ons te maken. Het uiteindelijk resultaat is een elektronische klok, met wijzer, waarbij spelers ieder een eigen knop krijgen om de klok te stoppen. Je kunt nu zelfs afspreken dat de knop onder tafel gehouden wordt, zodat andere spelers niet zien/merken wanneer je van plan bent de knop in te drukken (er zitten namelijk altijd spelers bij met een enorm snel reactievermogen, zodat de minder snellen altijd bot vangen).

Op de klok zitten 10 lampjes (LEDjes; 5 rode en 5 groene), en een wijzer. Elk lampje kan aan- en uitgezet worden met een schakelaar, die aan het eind van een draad zit. Elke speler krijgt een schakelaar. Met de eerste schakelaar kun je, naast meebieden op de veiling, de klok resetten (terugdraaien) en opnieuw starten. Degene die de eerste schakelaar krijgt, bedient dus ook de klok.

[ Veilingklok ]

Is de biedronde gestart, en drukt een van de speler op de schakelaar, en hij drukt als eerste, dan gaat het rode lampje voor die schakelaar branden. Zo kun je zien wie er gewonnen heeft bij het bieden. De groene lampjes geven aan wie er wel heeft meegeboden (op de schakelaar gedrukt), maar niet heeft gewonnen. Op die manier kun je toch nog een beetje inschatten, welke spelers geinteresseerd zijn in bepaalde kaarten.

[ Veilingklok ]