[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon
 

Spellenspektakel, Eindhoven, 3 november 2001

In het weekend van 2, 3 en 4 november werd het jaarlijkse Spellenspektakel gehouden in het beursgebouw in Eindhoven. We besloten om op zaterdag te gaan. Zo'n twee dagen voor de beurs belde een bevriend stel ons op: "Wisten jullie dat er dit weekend hier in Eindhoven een spellenbeurs is?" "Neuh...Hoe komen jullie daar nu bij!?" Enfin, ze hadden wel eens spelletjes bij ons gespeeld, en begonnen er ook wat verslingerd aan te raken, dus besloten we gevieren naar de beurs te gaan. Daarnaast hadden we in de middag een afspraak met Ronald Hoekstra (van de bekende site 'Spelmagazijn').

Onze vrienden wilden zelf ook wat spelletjes inkopen, en wij waren voornamelijk op zoek naar spellen die in Nederland (en zeker in de omgeving Eindhoven) moeilijk te krijgen waren. Mijn jacht was voornamelijk gericht op Wongar, Bohnanza, Marracash en Torres. Daarnaast wilden we ook de gratis Carcassonne-uitbreiding (Carcassonne: De Rivier) te pakken zien te krijgen. Bovendien hoopten we er kennis te maken met wat nieuwe spellen, die net uitgekomen waren in Nederland. Het bleek druk op de beurs, en dat was jammer. Veel tafels waren doorlopend bezet. Even was het ook onduidelijk waar je de Carcassonne-uitbreiding kon ophalen. De V&D-stand had ze in ruime mate, hoorden we van anderen, dus daar schuifelden we heen. Onze vrienden namen ook een gratis uitbreiding mee, en kochten meteen Elfenland.

In een van de stands vond ik buitenlands aanbod. En jawel, ze hadden Wongar, Bohnanza en Torres. Onze vrienden kochten Torres, Das Amulett en Carcassonne, en wij gingen voor Wongar. De standhouder boodt ons korting aan, omdat we redelijk veel kochten, en bovendien kreeg ik er Bohnanza gratis bij. Uiterst tevreden met de aankopen gingen we richting Jumbo-stand, waar we met Ronald Hoekstra hadden afgesproken. Nadat we ons kort aan elkaar hadden voorgesteld, stelde Ronald voor om naar een minder drukke hoek te gaan. Helemaal aan het eind van de hal, in het gedeelte van de live roleplaying games, hadden een aantal kleine bordspeluitgevers hun stands. We eindigden bij Bambus Spiele, en we speelden daar Nanuuk! en Schlangennest (?). Nanuuk! vond ik erg leuk, en het is beslist een aanrader. Het tweede spel vond ik wat minder. We namen afscheid van Ronald, want die moest naar de volgende afspraak.

Inmiddels was het, al met al, al laat in de middag, en we besloten om lekker naar huis te gaan, en onze nieuwe aankopen in te wijden.