[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon
 

Spellenavond 'Roll the Dice', Veldhoven, 2 maart 2002

Voor de derde keer waren we op een spellenavond van Roll the Dice, in Veldhoven. De vorige keer, in januari, waren we lid geworden van de club, en vanavond zouden we onze ledenpasjes krijgen. De vorige keer kwamen we wat laat binnen. Iedereen was al driftig aan het spelen, en we konden jammer genoeg maar één spel proberen: Monopoply Beurseditie. Dus we besloten deze keer om vroeg te eten, zodat we een beetje op tijd waren.

Het was een rustige avond, en inmiddels werd ons ook wel duidelijk wie tot de vaste kern behoorde. Enfin, op de spellentafel lag weer een behoorlijke verzameling spellen. Op elke avond is die verzameling weer compleet anders, op populaire spellen zoals Catan na, die altijd wel aanwezig zijn. Ik zag Cartagena liggen. Catagena had ik al eens online gespeeld (www.cartagena-online.de), en ik wilde het nu wel eens 'in het echt' spelen. Met z'n vieren (Stef, Cor, mijn vriend en ik) zochten we een tafel. Stef legde de spelregels uit, die vrij simpel waren. De simpele spelregels zijn nogal bedrieglijk, want je moet er toch redelijk bij nadenken, anders geef je een overwinning zo uit handen. De bedoeling van het spel is, om 6 piraten helpen te ontsnappen van een eiland. Degene die het eerst zijn 6 piraten in de sloep weet te krijgen, heeft gewonnen. Stef verloor jammerlijk: toen we alledrie nog 1 piraat in de sloep hoefden te krijgen, had Stef er nog 3 op een zeer ongunstige plaats staan :-)

Het tweede spel dat we van de tafel pakten, was het gloednieuwe Mexica, van Ravensburger. Ik was wel nieuwsgierig geworden, na alle commotie en lofzang op fora en andere Websites. Zelf had ik het spel nog in geen enkele winkel op de kop kunnen tikken, en ik was wel benieuwd. Stef legde ons het spel uit, en ging vervolgens naar een andere tafel; het waren nieuwe bezoekers, die graag eens Catan wilden proberen en uitleg nodig hadden. Alledrie kenden we het spel nog niet, en het gebeurde zelfs een keer dat we ineens beseften dat een van ons een niet toegestane zet had gedaan een paar beurten eerder. Mexica kent veel mogelijkheden en mogelijke zetten, en als je het spel voor de eerste keer speelt, wil je je best nog wel eens vergissen. Het mocht de pret niet drukken. Mexica bleek een interessant spel, en ik wil het beslist ook in mijn collectie hebben. Ik verloor overigens met dikke achterstand. Cor won het potje, met grote voorsprong.

Na Mexica nam ik even een pauze, en ik keek mee bij een potje Wyatt Earp. Ik had de uitleg van de regels gemist, en de helft ontging me, maar de drie spelers waren helemaal in beslag genomen door Wyatt Earp, bozerikken, bankovervallen, en, uiteraard, geld.

Het was al best laat (0:30 uur) toen we besloten om toch nog een spelletje te spelen. Het werd Adel Verpflichtet. Ik kende het spel niet, maar na uitleg was het snel duidelijk, en we begonnen met z'n vijven aan het spel. Ergens halverwege stond ik er behoorlijk goed voor, maar in de eindfase deed ik, achteraf gezien, zetten die ik niet had moeten doen. Ik had namelijk verkeerd begrepen waar het op het eind van het spel om draaide. Mijn vriend won uiteindelijk.

Het was half twee en hoogste tijd om het ijs van de autoruiten te krabben en naar huis te gaan. Al met al weer een bijzonder geslaagde avond!