[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon
 

Ducosim lenteconventie 2002 in de Jaarbeurs in Utrecht, 25 mei 2002

Voor het eerst bezochten we een Ducosim-conventie. Eigenlijk zouden we meedoen aan het NK Bordspellen voor Teams in een van de twee teams van Roll the Dice. Al weken waren we bezig met de voorbereidingen. Vooral Marcel, Stef en Raymond van Roll the Dice hadden het er maar druk mee gehad: naar Duitsland rijden om spellen in te kopen zodat de twee teams konden oefenen (want in Nederland waren de spellen nauwelijks te krijgen), en extra oefenuren inlassen voor de 'NK-gangers'. En op woensdagavond, toen we met een aantal mensen van Roll the Dice naar de bioscoop gingen, 3 dagen voor het NK, kregen we te horen dat het niet doorging. Ongeloof vooral. Verbijstering. We vonden het allemaal wel erg laat om het af te blazen. Die afzegging had eerder gekund. Maar goed, we hopen dat het in september dan toch eindelijk doorgaat. Onze eerste conventie dus, zonder NK. We hadden besloten toch maar te gaan, want het stond toch al ingepland. Al zijn we niet zo vroeg gegaan; we kwamen rond 1 uur 's middags pas aan.
Er was een heleboel te doen: je kon spellen lenen bij TMG, en Street Soccer, Pueblo en Puerto Rico werden gedemonstreerd en in een andere zaal konden naar hartelust verzamelkaarten en bordspellen gekocht worden. Zelf hebben we Pueblo en Bluff aangeschaft. Pueblo hadden we al een aantal keren geoefend, omdat die op het programma van het NK stond. En we vonden het spel zo goed, dat we hem hebben aangeschaft. Verder hadden we bij Roll the Dice kennis gemaakt met Bluff en we zagen het in de stapel van een van de verkoopstands liggen. Beide spellen waren flink afgeprijsd: Pueblo voor € 30 (i.p.v. 37) en bovendien kreeg we op Bluff nog eens 20% korting, zodat we uiteindelijk voor een bedrag van € 45 beide spellen konden aanschaffen.

In de bordspellenhal liepen we een aantal Roll the Dice-leden tegen het lijf, en we schoven gezamelijk aan bij een tafel waar Puerto Rico werd uitgelegd. Een leuk en divers spel, dat we zeker nog eens willen spelen. Het potje duurde redelijk lang, en toen we klaar waren, liep het al tegen 4 uur. Aangezien we niet in de zaterdagfile wilden eindigen, gingen we op tijd weg.