[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon
 

NK Bordspellen voor Teams 2002 in de Jaarbeurs in Utrecht, 7 september 2002

Eindelijk was het dan op 7 september zo ver: het NK werd gehouden. Eigenlijk had dit in mei moeten plaatsvinden, tijdens de Ducosim lenteconventie, maar wegens omstandigheden werd dit op het laatste moment afgelast, en verplaatst naar de herfstconventie. Het NK was een beetje een verrassing. We hadden er niet meer bij stilgestaan, tot zo'n week vantevoren ("Verhip, het NK is volgende week al!"). De voorbereidingen die we zo zorgvuldig hadden getroffen in mei (extra oefendagen inlassen, het minitueus doorlezen van de spelregels etc.) hadden we niet gedaan. Ik kon me van 3 van de 4 spellen ook nauwelijks meer de regels herinneren. Alleen Pueblo kende ik echt goed. Dat had ik zelf aangeschaft, en het was de zomer lang m'n favoriete spel geweest (en dat is het nog wel een beetje). Kortom: Pueblo had ik behoorlijk veel gespeeld.

Andere leden, en teammaten, hadden ook niet meer veel geoefend. We hadden vanuit de club Roll the Dice twee teams weten te maken: een team gesponsord door ASML en eentje gesponsord door stripwinkel Eppo (Eindhoven). Ik zat zelf in het ASML team. Het feit dat we niet (of nauwelijks) meer geoefend hadden was duidelijk te merken. De uitslagen van beide teams waren niet geweldig na de eerste twee ronden. We stonden met ons team zelfs helemaal onderaan. Gaandeweg het toernooi werd het wel wat beter. Uiteindelijk wist een van onze teams zelfs nog de op een na hoogste rondescore van het hele toernooi te behalen, mede dankzij m'n overwinning bij Pueblo, in een potje waar twee van de tegenstanders leden waren van de teams die op de eerste en tweede plaats van het klassement stonden. Maar dat mocht niet baten; het leed was al geschied :-) Onze teams eindigden uiteindelijk op de 8ste en 9de plaats.

Voor mij was het de eerste keer dat ik meedeed, en het was anders als ik had verwacht. Ik had gedacht bijzonder fanatieke spelers als tegenstanders te krijgen, maar het bleek reuze mee te vallen. Sterker nog: het was gewoon gezellig, en de meesten deden voornamelijk mee om er een gezellige dag van te maken.

Ik vond het een bijzonder geslaagde dag! De eindstand:

01. Over The Hill 84 punten
02. Fathers of the Game 72 punten (4 keer 1e, 7 keer 2e)
03. SpelMagazijn 72 punten (4 keer 1e, 5 keer 2e)
04. Kouros 71
05. Four kinds of Magic 67
06. Spelmakers 66
07. Beep 63
08. Eppo / Roll The Dice 59
09. ASML / Roll The Dice 56
10. Kolonisten van Saddam 53
11. Spellengek 38