[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon
 

Spellendag 'Roll the Dice', Veldhoven, 30 maart 2003

Een zonnige dag, en ondanks het prachtige weer zat het binnen bomvol. Mijn vriend zag iemand 1830 tevoorschijn trekken. 1830 is een complex treinspel met aandelenhandel, en hij had het ooit op de computer gespeeld. Hij schoof dus meteen aan om mee te doen, want hij was wel benieuwd naar de bordspel versie. Het heeft de hele middag (van ongeveer 12.30 tot 19.15 uur) geduurd. Die was dus onder de pannen.

Ik zag 1830 zelf niet zo zitten, en wilde het nieuw aangeschafte Löwenherz graag spelen. Na een wat verkeerde uitleg van mij (waarvan ik ook achteraf niet begrijp waar ik die vandaan had gehaald; misschien het ontbrekende uur slaap vanwege de net ingezette zomertijd?) verliep het potje niet zo lekker. Er klopte gewoon iets niet aan, en zo halverwege braken we het af, en begonnen we opnieuw, nadat het een en ander rechtgetrokken was. Dat liep een stuk lekkerder, en we vonden het allevier wel een leuk spel.

Als tweede spel kwam Die Fürsten von Florenz op tafel. Ik had het nog nooit gespeeld, en ik vond hem wel aardig. Ik vond een typisch Alea-spelletje. Zeker de moeite waard.

Als afsluiter nog eens een keer Löwenherz, en toen werd het tijd om op te ruimen.